Anmeldung:06.05.15
Offenlegung:07.05.14
Patenterteilung:06.06.18

The invention relates to a device which comprises an image-capturing apparatus (4) for recording images of a scene, an analysis device (12) for calculating a three-dimensional reconstruction of the scene from at least one image (10) of the scene captured by the image-capturing apparatus (4), and a projection device (14) for projecting a first light pattern and a second light pattern which are complementary to one another onto the scene being examined, the first light pattern and the second light pattern being projected along separate projection axes (A1; A2), which form a non-zero angle therebetween, such that they are placed one on top of the other to form a uniform image with homogeneous intensity in a projection plane.

Ce dispositif comprend un appareil de prise d'image (4) pour capturer des images de la scène, un dispositif d'analyse (12) pour calculer une reconstruction tridimensionnelle de la scène à partir d'au moins une image (10) de la scène prises par l'appareil de prise d'image (4), et un dispositif de projection (14) pour projeter un premier motif lumineux et un deuxième motif lumineux complémentaires sur la scène examinée, le premier motif lumineux et le deuxième motif lumineux étant projetés suivant des axes de projection (A1; A2) distincts faisant un angle non nul entre eux, de manière à se superposer en formant une image uniforme d'intensité homogène dans un plan de projection.